Tagliatelle met paddestoelen

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- De paddestoelen niet te fijn snijden. Snij de middel grootte champignons in vieren (en de kleintjes door de helft) en de oesterzwammen in reepjes. De gesnipperde sjalotjes samen met de knoflook in wat olijfolie zachtjes iets laten kleuren.
- Dan de quorn in kleine blokjes verdelen en toevoegen. De champignons erbij doen en even laten uit zweten, daarna pas de oesterzwammen toevoegen. Bestrooien met vers gemalen zwarte peper en de Italiaanse kruiden. Afblussen met een flinke scheut witte wijn.
- Kook de tagliatelle volgens de verpakking, maar voeg bij het water een scheutje olijfolie toe tegen het plakken van de tagliatelle of andere pasta 's. Tijdens de kooktijd van de tagliatelle (ca. 10 minuten) de paddestoelen op een zacht vuur laten pruttelen. Intussen de tagliatelle afgieten en door de paddestoelen mengen.
- Dan de saus volgens het zakje klaar maken en deze toevoegen en nog even een paar minuutjes laten pruttelen. Serveren met een Italiaanse salade bijv. rucola met wat blokjes mozzarella, olijven en tomaat met een lichte dressing van wat extra vierge olijfolie, een eetlepel balsamico azijn en wat peper.

Tagliatelle met paddestoelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept