Schil de asperges. Snijd ze in in stukjes en bewaar de topjes. Was de paddestoelen en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de ham in dunne reepjes. Schaaf de helft van de parmezaanse kaas met behulp van een kaasschaaf en rasp de andere helft fijn. De saus: Kluts de eierdooiers in een kom of bord. Voeg de room, de geraspte parmezaanse kaas, de nootmuskaat toe en bestrooi met peper en zout. In een pan met gezouten kokend water de aspergetopjes gedurende 3 minuten koken. Leg ze apart. Kook de pasta in licht gezouten water en giet af. Bak de reepjes ham ongeveer 2 minuten in dezelfde pan in een beetje boter. Voeg de aspergetopjes en de paddestoelen toe. Meng voorzichtig alle ingrediënten. Plaats de kom of het bord met de saus in een pan met heet water. Wacht tot de saus een consistente en schuimige massa vormt, zoals een sabayon. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Haal dan de pan van het vuur en voeg de saus toe aan de pasta. Voeg ook het ham-, asperge- en paddestoelmengsel toe en bestrooi met de geschaafde parmezaanse kaas. Direct serveren.