Tagliatelle met pompoen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de pompoen en snijd het vlees in blokjes van 1 cm. Verwarm de olijfolie in de pan en bak de ui en het knoflook langzaam tot ze zacht zijn. Voeg de helft van de peterselie toe en bak alles 1-2 minuten. Voeg de pompoen toe en bak alles 2-3 minuten. Voeg vervolgens de Parmaham toe en blijf roeren tot de ham een beetje gaar is. Voeg de helft van de groenteboullion toe en breng het aan de kook, doe het deksel op de pan en laat alles 10 minuten zachtes koken, of tot de pompoen zacht is. Kook ondertussen de tagliatelle ál dente'. Laat de pasta goed uitlekken en leg hem in een voorverwarmde schaal. Doe de creme fraîche bij het ham-pompoen mengsel en verwarm alles voorzichtig. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en schep het over de pasta. Bestrooi de schotel met de rest van de peterselie en serveer met parmezaanse kaas. info: De pompoen behoort tot de familie van komkommerachtigen, net als de courgette en de meloen. Het oranje vruchtvlees heeft een milde zoete smaak. De zaden, ook wel pepita’s genoemd, hebben geroosterd een fijn, nootachtig aroma. Verse pompoenen zijn verkrijgbaar in de herfst en winter. Kleine pompoenen smaken het best. Kies pompoenen die zwaar zijn voor hun omvang. In de koelkast kunnen pompoenen tot 3 maanden bewaard worden, op kamertemperatuur zijn ze een maand houdbaar.

Tagliatelle met pompoen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept