Schil de pompoen en snijd het vlees in blokjes van 1 cm. Verwarm de olijfolie in de pan en bak de ui en het knoflook langzaam tot ze zacht zijn. Voeg de helft van de peterselie toe en bak alles 1-2 minuten. Voeg de pompoen toe en bak alles 2-3 minuten. Voeg vervolgens de Parmaham toe en blijf roeren tot de ham een beetje gaar is. Voeg de helft van de groenteboullion toe en breng het aan de kook, doe het deksel op de pan en laat alles 10 minuten zachtes koken, of tot de pompoen zacht is. Kook ondertussen de tagliatelle ál dente'. Laat de pasta goed uitlekken en leg hem in een voorverwarmde schaal. Doe de creme fraîche bij het ham-pompoen mengsel en verwarm alles voorzichtig. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en schep het over de pasta. Bestrooi de schotel met de rest van de peterselie en serveer met parmezaanse kaas. info: De pompoen behoort tot de familie van komkommerachtigen, net als de courgette en de meloen. Het oranje vruchtvlees heeft een milde zoete smaak. De zaden, ook wel pepitas genoemd, hebben geroosterd een fijn, nootachtig aroma. Verse pompoenen zijn verkrijgbaar in de herfst en winter. Kleine pompoenen smaken het best. Kies pompoenen die zwaar zijn voor hun omvang. In de koelkast kunnen pompoenen tot 3 maanden bewaard worden, op kamertemperatuur zijn ze een maand houdbaar.