Het vlees schuin op de draad in reepjes van ongeveer 1 cm dik snijden. De champignons schoonmaken en in schijfjes snijden. De ananasblokjes laten uitlekken (het sap bewaren). De braadboter verhitten in de wok en de ananasblokjes bakken tot ze beginnen te kleuren. Uit de wok halen en warm houden. Het vlees rondom aanbraden tot het begint te bruinen. Kruiden met peper en zout en bestuiven met bloem. Al roerend blussen met de vleesbouillon, de wijn en een beetje ananassap. De champignons toevoegen en met het deksel op de wok nog een tiental minuten laten verderstoven. Ondertussen de tagliatelle beetgaar koken in gezouten water. Vlak voor het opdienen de ananasblokjes opnieuw bij de saus voegen en bestrooien met de amandelschilfers. Tip: wanneer verse ananas wordt gebruikt, wordt het vlees nog malser; ook het toevoegen van een lepel cognac bevordert het mals worden van het vlees.
Tagliatelle met rundvlees en ananas is een recept van Jerryke's Cuisine