Overgiet de pruimtomaten voor de saus met kokend water, onderstaan, en laat ze 30 seconden staan. Laat de tomaten uitlekken, pel ze, haal het zaad eruit en hak het vruchtvlees. Verhit dan de olie in een steelpan. Voeg ui, knoflook,peper en champignons toe en laat dit 5 minuten koken of totdat het zacht is, onder af en toe roeren. Roer de gehakte tomaten, zongedroogde tomaten, rode wijn, tomatenpuree en zwarte peper erdoor. Breng alles aan de kook, dek af en draai het vuur laag en laat het, onder af en toe roeren, 20 minuten sudderen of totdat de groenten zacht zijn. Kook intussen de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer vervolgens de mosselen door de tomatensaus, draai het vuur iets hoger en laat het gerecht, zonder deksel op de pan, onder af en toe roeren 5 minuten koken totdat het geheel gloeiend heet is. Laat de pasta uitlekken, voeg deze samen met de basilicum toe aan de saus en schud alles goed om. Garneer de pasta met de extra basilicumblaadjes en serveer het gerecht meteen.
Tagliatelle met tomaten en mosselen is een recept van Jerryke's Cuisine