Tagliatelle met zalmsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Indien men verse zalm gebruikt, heel even de zalm laten koken in een pannetje met een klein beetje water, zodat de zalm gemakkelijk schoon te maken is. Zalm uit blik van graten en velletje ontdoen.
- Verwarm water in een pannetje, maak met een scherp mes een ondiep kruisje in de tomaten en leg ze een ogenblik in het kokende water, zodat het velletje los laat.
- De tomaten ontvellen en in kleine stukjes snijden. Ondertussen de heel fijngesneden ui en uitgeperste knoflook licht in de olijfolie bakken, de stukjes tomaat toevoegen en even mee laten bakken. Het tomatenmengels bestrooien met zout naar smaak en een snufje rode peper, een scheutje witte wijn toevoegen en het geheel op een laag vuur met een deksel op de pan 15 min zachtjes laten koken.
- Schoongemaakte zalm en de fijngehakte peterselie toevoegen en 5 ? 10 min. mee laten koken. Op het laatst (niet mee laten koken) de slagroom toevoegen - Pasta 'al dente' (beetgaar) koken in ruim kokend zout water, doe de gekookte en afgegoten pasta in een schaal. De warme zalmsaus erover gieten.

Tagliatelle met zalmsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle met zalmroomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met zalmsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met courgette-zalmsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maccheroni met zalmsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept