(25 minuten): Scheur de oesterzwammen in stukken, knip de peterselie en schaaf de parmesaan in plakken. Bereid de tagliatelli volgens de verpakking, voeg 1 eetlepel olijfolie en eventueel wat zout aan het water toe, zodat de tagliatelli niet gaat kleven. Doe 4 eetlepels olijfolie in een wok en voeg de ontbijtspek toe als de olie heet is. Bak de ontbijtspek 4 minuten door, onder regelmatig omkeren op een matig vuur. Voeg de gescheurde oesterzwammen toe aan de ontbijtspek. Laat het geheel nog 2 minuten doorbakken. Voeg de geknipte peterselie toe aan het mengsel van eieren en creme fraiche. Als de tagliatelli klaar is, meng je die bij het ontbijtspek en oesterzwammen. Vervolgens haal je de pan van het vuur en giet je het mengsel van creme fraiche, eieren en peterselie, onder voortdurend roeren bij de tagliatelli. Meng nu de parmesaan door de tagliatelli. Breng het gerecht op smaak met (vers gemalen) zwarte peper.