Tajine met kip en kikkererwten

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Als je gedroogde kikkerwten gebruikt zet ze op met veel water. Ze moeten ongeveer een uur koken. Snijd de ui in ringen. Maak het knoflookteentje schoon. Wrijf de kip in met Ras el Hanout, ongeveer zoveel als een eetlepel. Maak de bosuitjes schoon, snijdt ze in stukjes. Smelt een eetlepel boter in de pan, doe de olie erbij. Braadt ui en uitgeperst of in ringen gesneden teentje knoflook in de boterolie aan. Braad de kip even mee. Ruik je het? Doe de bosuitjes erbij. Neem 1 1/2 dl water en giet dat in de pan. Deksel erop en laten sudderen tot de kip gaar is (ongeveer 20 minuten). De kikkererwten erbij en de rozijnen en nog 10 minuten sudderend laten doorwarmen. Peterselie er over strooien. Klaar.

Tajine met kip en kikkererwten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept