- Snij de lamsbout in stukken.
- Verhit de olie in de tajine of braadpan. Bak de stukken lamsvlees rondom bruin.
- Meng de knoflook, de geelwortel, de komijn, het gember- en paprikapoeder. Strooi de helft van dit mengsel over het vlees. Schep er de tomaten op en strooi daarover de rest van het kruidenmengsel. Sluit de tajine en laat het gerecht ? 20 minuten stoven.
- Schenk er 5 dl water bij, voeg de bonen toe en maak op smaak met wat zout, sluit de tajine weer en laat het gerecht ? 1 uur stoven tot het vlees gaar is. Voeg zo nodig tussentijds wat water toe.
- Voeg 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de citroen en olijven toe. Breng het gerecht verder op smaak met zout en peper en laat de saus iets indampen.
- Serveer het gerecht in de tajine of - als een braadpan is gebruikt - doe alles over in een grote schaal en garneer met de fijngehakte koriander."}}