Was de bonen en halveer ze. Ontvel de tomaten, halveer ze en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij in stukjes. Snij het teentje knoflook fijn. Hak het blad van de koriander fijn. Snij de citroenen in reepjes, hou apart. Snij de lamsbout in stukken. Verhit de olie in de tajine of braadpan. Bak de stukken lamsvlees rondom bruin. Meng de knoflook, de geelwortel, de komijn, het gember- en paprikapoeder. Strooi de helft van dit mengsel over het vlees. Schep er de tomaten op en strooi daarover de rest van het kruidenmengsel. Sluit de tajine en laat het gerecht ± 20 minuten stoven. Schenk er 5 dl water bij, voeg de bonen toe en maak op smaak met wat zout, sluit de tajine weer en laat het gerecht ± 1 uur stoven tot het vlees gaar is. Voeg zo nodig tussentijds wat water toe. Voeg 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de citroen en olijven toe. Breng het gerecht verder op smaak met zout en peper en laat de saus iets indampen. Serveer het gerecht in de tajine of - als een braadpan is gebruikt - doe alles over in een grote schaal en garneer met de fijngehakte koriander.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)