Pel en hak de uien, look en sjalotten. Hak de dadels fijn. Schil de sinaasappel en hak de schil fijn. Bak in een stoofpan de stukken kip aan beide zijden goudbruin in 3 eetlepels hete olie. Bestrooi met zout en peper en houd warm. Laat dan in de stoofpan de gehakte ui, look en sjalotten 10 minuten lichtjes kleuren op zacht vuur in de rest van de olie. Voeg daarbij de geplette tomaten, de sinaasappelschil, de peterselie, de kaneel, de dadels, de kikkererwten, de stukken kip en meng. Dek af en zet nog 40 minuten in de hete oven (stand 6-7, 200°C). Snij de muntblaadjes fijn. Leng de saffraan en de inhoud van de kardemomzaden aan in het sinaasappelsap en giet alles in de stoofpan. Meng en zet nog 10 minuten in de hete oven. Schik de bereiding op een warme schotel en versier met munt.