Tajine van kip met gekonfijte citroen

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

**
Voorbereiding
van de gekonfijte citroenen** - 1 kg niet-behandelde citroenen - 500 g zeezout - Was en borstel de citroenen, droog ze af en maak overlangs vier inkepingen zonder dat de vrucht uit elkaar valt. Zout de binnenkant van de citroenen en leg ze in een bokaal. Vul de bokaal tot aan de rand met kokend water. Sluit de bokaal en laat minstens 3 dagen weken.
- Gekonfijte citroen bewaren minstens drie maanden op een koele plaats.
-
Voorbereiding
van de kiptajine met citroenen - Snij de kip in stukken, hak de uien fijn, pel de look, spoel de citroen af en snij die in

4.
- Bak de gehele knoflookteentjes aan in wat olijfolie in een tajine of een kookpot en voeg hierbij de kip. Laat bruinen. Voeg vervolgens de citroenen, de saffraan, het bouillonblokje, water en de koriander toe. Breng op smaak met zout en peper. Dek af en laat 45 min op een laag vuurtje sudderen. Voeg na 35 minuten de olijven toe en breng eventueel verder op smaak.
- Bestrooi met koriander en dien op met couscous. ** Dit recept kan ook met kip of varkensvlees worden bereid. **

Tajine van kip met gekonfijte citroen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept