De dag voordien Laat de kekererwten een nacht weken in koud water. De dag zelf Snij de stelen van de artisjokken, verwijder de harde buitenste blaadjes en snij de artisjokken in vieren. Leg ze in water met het sap van de citroen. Dompel de bonen 10 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken. Pel de uien en snipper ze. Snij het vlees in stukken. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een tajineschotel of een braadpan en bruin het vlees aan. Haal het vlees uit de pot en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet de olie weg. Verhit de rest van de olie en stoof de ui aan tot hij goudbruin is. Doe er het vlees bij, de artisjokken, de in stukken gesneden gekonfijte citroenen en een groot glas water. Leg het deksel op de pan en laat 30 minuten stoven op een zacht vuurtje. Doe er de uitgelekte kekererwten en de bonen bij. Los de saffraan op in een beetje warm water en doe hem erbij. Roer alles goed dooreen en laat nog eens 20 tot 25 minuten pruttelen. Breng voor het opdienen eventueel op smaak met peper en zout. Dien op in de tajineschotel als u er een hebt. U kunt natuurlijk ook de braadpan op tafel zetten.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)