Verhit de olie en fruit de ui. Voeg het vlees toe en bak het bruin rondom. Doe de specerijen er bij en blijf een ruime minuut roeren om allesmaken te verdelen. Doe alles over in een Tajine, maar bij gebrek hier aan mag een hapjes pan ook. Voeg de tomaten en voldoende water toe om het vlees net te bedekken. Doe de hoed op de tajine of het deksel op de pan de pan en laat het minimaal een uur zachtjes stoven (tot het gaar is). Boen ondertussen de kweeperen en snijd ze afhankelijkvan hun grote in 4 parten of 8 parten, schil de peren niet want de meeste smaak zit in de schil en die bind het gerecht ook. Voeg de peren de citroensap de Honing en peper en zout naar smaak toe en laat de peren in 15 tot 30 minuten zacht worden... Pas op dat de Kweeperen niet uiteenvallen. Heerlijk met Marokaans brood of rijst......
Tajine van Lamsvlees met kweeperen is een recept van Jerryke's Cuisine