tajine van lamsvlees met kweeperen 2

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit olie in een pan en schroei het vlees rondom dicht. Snijd de ui in halve maantjes en voeg bij het vlees. Dek de pan af totdat de ui zacht is. Kruid met kaneel, peper, zout, gember en saffraan, roer flink om en blus met circa 200 ml water. Laat alles zachtjes gaar worden gedurende 2 uur, kan in de oven op 180°C. Schik het vlees en eventueel iets van de saus in de tajine en verhit in de oven gedurende 15 minuten op 260°C. Schil de kweeperen, verwijder klokhuis en verdeel in

4. Kook de peren op in wat water waaraan de kaneelstokjes en wat zout toegevoegd zijn. Giet, zodra de peren zacht zijn, het water af. Smelt de boter in de pan en bak hierin de kweeperen licht goudbruin. Werk af met honing. Neem de tajine uit de oven, schik de peren op het gerecht en werk eventueel af met sesamzaadjes. Serveer onmiddellijk

tajine van lamsvlees met kweeperen 2 is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept