Tajine van lamsvlees, pruimen en honing

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het vlees aanbraden in de hete olie. De gember schillen en stampen in de vijzel. Gesnipperde ui, knoflookteen, koriander, gember, kaneel en saffraan in de pot doen. Kruiden met wat zout (geen peper). Alles overgieten met water tot het vlees onderstaat, deksel op de pot en ongeveer anderhalf uur op een zeer zacht vuur laten sudderen. Voeg nu de pruimen bij het vlees en laat ze een twintig minuten meestoven. Roer er de honing door en reken nog tien minuutjes suddertijd. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan en strooi ze over de tajine.

Tajine van lamsvlees, pruimen en honing is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept