- Bij de uien voegen. Het laurierblad toevoegen en de bouillon opgieten. Langzaam aan de kook brengen en de saus afgedekt 30 minuten laten sudderen.
- Het gehakt in de kom doen. Het knoflookteentje uitpersen en erbij doen. De helft van de peterselie met de eieren en het paneermeel toevoegen en alles goed vermengen. Met zout, peper en paprikapoeder flink kruiden. De handen nat maken en kleine balletjes vormen. De rest van de olie verhitten en de vleesballetjes daarin op een matig vuur langzaam bakken tot ze rondom bruin zijn.
- De tomatensaus met zout, peper en paprikapoeder flink kruiden en in een pan doen. De vleesballetjes voorzichtig in de pan leggen en 10 minuten laten trekken op een laag vuur. Met de rest van de peterselie bestrooien. **peperonisalade:** - De peperoni?s in een droge pan roosteren (bruin), om ze te laten ?zweten? in een plastic zak doen, daarna het vel verwijderen. De peperoni?s halveren, de zaadjes en de vliesjes verwijderen, wassen, laten uitlekken en op een schaal leggen. De tomaten kort blancheren en ontvellen. De sjalotten en het knoflookteentje schillen en fijn snipperen. Alles over de peperoni?s ver-delen. Met citroensap besprenkelen, bestrooien met zout en peper, en begieten met olijfolie. Tenminste 1 uur afgedekt in de koelkast laten doortrekken. Goed vermengen."}}