Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in gezouten water met een scheutje room. Voeg een kippenbouillonblokje aan het water toe en laat koken tot de bloemkool zacht is. Giet de bloemkool af maar bewaar het kookvocht. Laat alles afkoelen. Kuis de paprika en snijd hem in kleine stukjes. Bak ze even aan in goede boter en doe ze daarna in zilverpapier (papillot). Zet gedurende 1 uur in de oven op 150°C. Haal de paprikablokjes uit de oven en doe ze door een zeefje, bewaar het paprikavocht. Doe de pijnboompitten in de blender, samen met een blokje Parmezaanse kaas, de rucola, de basilicum en een scheutje olijfolie en kruid af met peper en zout. Als je een lopende massa bekomt, is de pesto goed. Doe dan de bloemkool in de blender en giet er geleidelijk aan het kookvocht aan toe, tot je een smeuïge massa bekomt. Trek op het bord een streep met de bloemkoolmousseline en leg de vis in het midden. Trek aan de andere kant een streepje paprikasaus en werk af met een paar druppels pesto.