Spoel de komkommer, snij hem in heel kleine stukjes en doe ze in een zeef. Strooi er gul zout over en laat het gerecht uitlekken in de koelkast. Spoel de paprika, snij hem in tweeen en verwijder de zaadjes en draden. Snij hem vervolgens in heel kleine blokjes. Verwijder de eerste artisjokbladeren en draai de bodem om, om hem mooi effen te maken. Snij de artisjokken in tweeen en leg beide helften in citroenwater, doe er een paar ijsblokjes bij en zet het gerecht in de koelkast. Schil de sjalotten en hak ze fijn. Hak ook de korianderblaadjes fijn. Spoel de komkommers snel met ijswater en laat ze goed uitlekken. Meng de komkommer, de paprika, de sjalotten en de koriander in een slakom. Doe er een soeplepel ciderazijn en twee soeplepels olijfolie bij en meng alles dooreen. Schik de tartaar op de borden en doe er aan elke kant een halve artisjok bij. Strooi er fleur de sel over en ga er gul over met de pepermolen. Goed fris serveren.
Tartaar van komkommer en paprika is een recept van Jerryke's Cuisine