Snij de tonijn in fijne blokjes. Versnipper de sjalot en snij de kruiden fijn. Meng alles onder de tonijn. Voeg olijfolie toe en kruid de tartaar met peper en zout. Voeg net voor het serveren citroensap toe. (De zuurtegraad van het citroensap zorgt voor een natuurlijk gaarproces waardoor de vis zal verkleuren, daarom pas op het allerlaatste moment toevoegen.) Meng de yoghurt met de room en de mierikswortel. Kruid af met peper en zout. Week de blaadjes gelatine in koud water. Verwarm de soja, saké, water en rijstazijn en los er de gelatineblaadjes in op. Stort het geheel uit en laat opstijven. Snij de groenten in julienne en marineer ze kort in het mengsel van olijfolie, citroensap, sojasaus en verse kruiden. Rol ze in de plakjes rammenas tot een canneloni. Gril de coquille en schik alles op een bord.
Tartaar van tonijn met gegrilde coquille, salade v is een recept van Jerryke's Cuisine