Tarte Tatin van witlof

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor 190°C, neem 4 ovenschaaltjes of vormpjes die groot genoeg zijn voor 2 halve stronkjes witlof en vet ze een licht in met een klein beetje van de roomboter. Was de stronkjes witlof en verwijder eventueel de buitenste bladeren. Verwijder de wortel en snijd het stronkje overlangs in tweeën. Verhit op middelmatig vuur 25 gram roomboter in de koekenpan en laat het schuim wegtrekken. Leg de halve stronkjes witlof met de snijkant naar beneden in de koekenpan en bak de stronkjes zachtjes goudbruin. Verdeel de stronkjes, met de snijkant naar beneden, over de vormpjes. Maak van de honing en de overgebleven roomboter een mooie goudbruine caramel, en giet de caramel over de witlof stronkjes. Laat ongeveer tien minuten afkoelen. Dek de vormpjes af met elk een plakje bladerdeeg en zet de vormpjes in de oven voor 20 – 25 minuten totdat het taartje mooi krokant en gaar is. Draai ze om op een bord, zodat de witlof boven en de korst beneden is. Bestrooi de Tatins met wat versgemalen nootmuskaat en vers zout en peper naar smaak, en serveer goed warm.

Tarte Tatin van witlof is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept