Was de aardbeien en haal de steeltjes eraf. Droog ze en snij ze in schijven. Laat de gelatine zacht worden in water. Giet de Sauternes in een kommetje met de suiker en het sap van de citroen en voeg de steranijs toe. Warm dat op tot net vóór het kookpunt. Neem de kom van het vuur en voeg de uitgelekte en tussen de vingers uitgeperste gelatine toe. Goed mengen en laten afkoelen. Giet een laag gelei op de bodem van een terrine van 25 cm. Zet ze 15 minuten in de koelkast, tot ze is gestold. Schik de schijfjes aardbei goed, maar zonder ze op elkaar te leggen. Overgiet de gelei met de Sauternes. Zet de kom minstens 6 uur in de koelkast. Giet de rest van de gelei in een vierkante ovenschaal en zet die ook in de koelkast. Neem de terrine net voor het opdienen uit de vorm en leg ze op een schotel. Snij de gelei van de ovenschotel in blokjes en leg ze errond. Decoreer met muntblaadjes.
Terrine van aardbeien met Sauternes is een recept van Jerryke's Cuisine