Tiramisu (zonder eieren)

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de gezoete, afgekoelde, koffie met de likeur en week de lange vingers hierin heel even. Zeef het overgebleven koffiemengsel, verwarm het en los hier van het vuur de geweekte gelatineblaadjes in op. Klop de mascarpone los met het vanillemerg, de suiker en het afgekoelde gelatinemengsel. Klop de slagroom stijf en meng die door het mascarponemengsel. Vet een rechthoekige schaal (cakevorm) dun in (pancoating), leg op de bodem een laagje geweekte lange vingers , hierop een dikke laag van het mascarponemengsel en herhaal dit tot de lange vingers op zijn. De bovenste laag moet mascarpone zijn. Laat in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie, minstens 12 uur opstijven. Neem de tiramisu uit de koelkast en bestrooi hem door een zeefje met de cacao. Snijd de tiramisu met een scherp mes in plakken en leg die met behulp van een schraper op een bordje. Schenk er een beetje mokkasaus of ahornsiroop omheen. Mokkasaus: Meng 1 dl sterke, gezoete, koffie met 3 eetlepels cognac en 3 eetlepels slagroom. Variaties: - Vervang de koffie en likeur door vruchtenlikeur (crème de cassis, fraise de bois, poire williams etc.) en meng vruchtencoulis (van dezelfde vruchten als de likeur) door de mascarpone. Vervang in dit geval de koffie door 1 dl vruchtensap om de gelatine in op te lossen.
- Vervang de lange vingers door Italiaanse bitterkoekjes.

Tiramisu (zonder eieren) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept