- Bedek de bodem van een rechthoekige (glazen) schaal met de lange vingers.
- Vermeng 3 eetlepels likeur met het citroensap.
- Sprenkel dit over de lange vingers.
- Klop in een schone zeer vetvrije kom eiwit en "},{"@type":"HowToStep","text":"0.5 eetlepel suiker stijf.
- Leg de zachte roomkaas in de mengkom van een foodprocessor waarin het sikkelmes is geplaatst.
- Voeg creme fraiche de rest van de suiker en 1 eetlepel likeur toe.
- Laat de machine zolang draaien tot een smeuig geheel is verkregen.
- Spatel eerst het opgeklopte eiwit en daarna de vruchten zo luchtig mogelijk erdoor.
- Schep het geheel in de schaal met de lange vingers.
- Strijk het opervlak glad af en strooi, door een zeefje, cacaopoeder of poedersuiker erover.
- Plaats de schaal, afgedekt met plasticfolie, tenminste 3 uur in de koelkast.
- Dien het gerecht in de schaal op.
- **Serveertip: - Als u tiramisu maakt met bramen, rode bessen of vlierbessen strooi dan poedersuiker inplaats van cacaopoeder over het gerecht."}]}