Turkse snert

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Bak de fijngesneden uien gedurende 5 minuten op een zacht vuurtje in de 1 eetlepel olijfolie. Voeg de doperwten, de in repen gesneden sla en de grof gesneden peterselie toe en schenk er de groentebouillon bij.
- Breng alles aan de kook en laat de soep gedurende een half uurtje zachtjes pruttelen. Pureer de soep en zeef hem eventueel.
- Verwarm de soep goed en breng hem op smaak met wat zout en peper.
- Snijd de sneetjes ontkorst witbrood in dobbelsteentjes en roer er 2 tot 3 eetlepels olijfolie door. Rooster de blokjes brood lichtbruin en krokant in een hete oven (200 graden).
- Bestrooi de blokjes met wat paprikapoeder en verdeel ze over de soep.

Turkse snert is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Klassieke snert Klassieke snert
30 min-
Bekijk recept
Oud-Hollandsche Snert
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Moderne Snert Met Room
30-60 min -
Bekijk recept
Noord-Afrikaanse Snert
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Turkse pizza met puntpaprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept