Tulp met geflambeerde kersen

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: Warm de Pidy - Tulpen omgekeerd op in de oven tot ze terug krokant zijn. Koel ze af. Klop de room lopend vast. Kook het water met de suiker en het merg uit de vanillestok even op. Voeg de ontpitte kersen toe en pocheer ze op een zacht vuurtje, neem ze uit de pan. Kook de siroop in tot nog 1 dl rest en voeg opnieuw de kersen toe. Warm ze even op en flambeer met kirsh. Plaats op elk bord een tulp en schep er een bol vanille-ijs in. Verdeel er de kersen, de room en het sap over en werk af met amandelen. Lepel de frambozencoulis rond de tulpen. Smuk het bord op met verse kersen of frambozen en een topje groen. Tip: Gebruik kersen op sap indien er geen verse te verkrijgen zijn. Kook de suikersirop in en warm er de kersen enkel in op.

Tulp met geflambeerde kersen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Exotische fruitsla in gebakken tulp (koekje) met
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Exotische fruitsla in een vers gebakken tulp
0 min Nagerecht
Bekijk recept
Mintchampagne
0-10 min -
Bekijk recept
Kuipjes met chocolademousse
40 min Nagerecht
Bekijk recept