Toscaanse kip

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren. Snipper hierna de knoflook fijn en boen de citroen schoon onder de kraan. Verwijder de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verhit in een grote braadpan de olijfolie en bak hierin de kippenbouten mooi bruin. Blus deze af met de cognac en voeg er de sjalotjes, de olijven, de knoflook, de citroenschil, het citroensap, de tomaten en de rozemarijn aan toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Laat het geheel net zo lang sudderen (ca. 1½ uur) tot de kip goed gaar is. Heerlijk met wat gebakken of gekookte aardappeltjes en appelmoes of (gemengde) sla.

Toscaanse kip is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toscaanse aardappelpartjes met spruitjes en vinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige gnocchi-linzenschotel met worst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenterisotto met carré
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept