Toscaanse Runderstoofschotel

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwarm een braadpan en giet de olijfolie in deze pan. Smoor hierin op een laag vuur de rozemarijn en de knoflook lichtbruin. Voeg vervolgens het vlees, de specerijen, het zout en de peper toe. Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin. Schuif hierna het vlees aan de kant en giet de wijn op de bodem van de pan.
- Laat ongeveer 1/3 deel van deze wijn verdampen. Voeg de tomatenpuree toe tot het vlees net onderstaat. Breng een en ander aan de kook, doe het deksel op de pan en laat het geheel ruim 2 uur sudderen op de kleinste pit. Roer af en toe en voeg, indien nodig, wat water toe.
- Controleer hierna of het vlees mals is en proef of er nog zout en peper nodig is (mocht het vlees nog niet goed gaar zijn, laat het dan nog een half uurtje sudderen). Garneer het vlees bij het opdienen met takjes verse rozemarijn.

Toscaanse Runderstoofschotel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Runderstoofschotel met kruidnagel en bier
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse runderstoofschotel
3u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofschotel met ratatouille
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse Runderstoofschotel
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toscaanse aardappelpartjes met spruitjes en vinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige gnocchi-linzenschotel met worst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenterisotto met carré
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept