- Vlees afspoelen en droogdeppen. In 6 plakken snijden. Om elke plak vlees een plak spek leggen, met keukengaren vastbinden. Olie in pan op hoog vuur verhitten. Vlees hierin aan elke kant 1 minuut aanbraden. Uit pan nemen - op bord leggen. Zout en peper erover strooien. Leg er een ander bord op - koel bewaren.
- Wortels schillen, in 1 cm dikke stukken snijden. In gezouten water 20 minuten koken (deksel op pan). Afgieten, wortels pureren. Eidooiers, creme fraiche, maizena en paneermeel er doorroeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
- Lente-uitjes fijnhakken. Dille en peterselie wassen en droogdeppen. Peterselie fijnhakken, de puntjes dille van de takjes trekken. Afdekken en apart zetten.
- Oven op 200 graden C. voorverwarmen. 125 gr boter laten smelten. Aardappels in ovenvorm zetten, met boter bestrijken. (Hagel)zout erover strooien. 70-80 minuten in midden van oven bakken.
- Helft van een bakplaat met boter bestrijken, op de andere helft alufolie leggen. Wortelmoes in spuitzak doen. 12 golvende repen op ingevette deel spuiten. Vlees op folie leggen. Over vlees 40 gr vlokjes boter verdelen. Oven op 175 graden instellen. Bakplaat boven aardappels in oven schuiven, vlees binnen 12 minuten roze braden.
- Ondertussen rest van boter laten smelten, uitjes hierin glazig bakken. Kruiden toevoegen, met citroensap op smaak brengen. Keukengaren en spek bij vlees verwijderen. Vlees, wortelmousse en aardappels over borden verdelen."}}