Schil de schorseneren en kook ze 'beetgaar'. Snijd in stukjes van 5 cm en stoof in boter met fijngesnipperde gember. Laat de fond tot de helft inkoken met de laurieren een soeplepel Luikse siroop.Voorbereiding compote: *Snijd de wortelen in 'brunoise'(kleine blokjes) en kook ze beetgaar. *Hak de pistachenootjes en snijd de abricozen in fijne reepjes. Laat dit met mosterd, boter en de likeur zachtjes garen. Kruid met peper en zout. *Maak puree van de knolselder en de aardpeer. Kruid bij met nootmuskaat en peper en zout. *Bak de tournedos in boter. Afwerking: *Plaats de tournedos op het bord. Leg hier bovenop de schorseneren. *Leg de compote van wortel en abricoos langs het vlees. Giet de saus rond het vlees. *Maak een bol van de knolselder/aardpuree. *Werk af met platte peterselie, eventueel boschampignons en gefrituurd druivenblad(verkrijgbaar in de Turkse supermarkt)
Tournedos van hert en saus van laurier. is een recept van Jerryke's Cuisine