Schil de schorseneren en kook ze 'beetgaar'. Snijd in stukjes van 5 cm en stoof in boter met fijngesnipperde gember. Laat de fond tot de helft inkoken met de laurieren een soeplepel Luikse siroop.Voorbereiding compote: Snijd de wortelen in 'brunoise'(kleine blokjes) en kook ze beetgaar. Hak de pistachenootjes en snijd de abricozen in fijne reepjes. Laat dit met mosterd, boter en de likeur zachtjes garen. Kruid met peper en zout. Maak puree van de knolselder en de aardpeer. Kruid bij met nootmuskaat en peper en zout. Bak de tournedos in boter. Afwerking: Plaats de tournedos op het bord. Leg hier bovenop de schorseneren. Leg de compote van wortel en abricoos langs het vlees. Giet de saus rond het vlees. Maak een bol van de knolselder/aardpuree. Werk af met platte peterselie, eventueel boschampignons en gefrituurd druivenblad(verkrijgbaar in de Turkse supermarkt)
Tournedos van hert, schorseneren met gember en com is een recept van Jerryke's Cuisine