Kook de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Stort dan de spaghetti in een zeef, spoel hem af onder de koude kraan en laat de spaghetti goed uitlekken en afkoelen. Maak de ui schoon en rasp hem. Laat de ananasstukjes en de mangostukjes uitlekken. Schil de sinaasappel en de grapefruit tot op het vruchtvlees, verdeel ze in partjes en snijd de partjes een keer door. Pel de banaan, snijd deze in plakjes en besprenkel de plakjes met wat citroensap. Snijd de ham in blokjes. Schil de kiwi's en snijd deze in plakjes. Klop in een slakom de olie, het citroensap, de ui, mosterd, peterselie, wat peper en zout tot een lobbige vinaigrette. Schep de ananas, mango, sinaasappel, grapefruit, banaan, ham en spaghetti luchtig door de vinaigrette. Garneer de salade met de plakjes kiwi. Geef er stokbrood met kruidenboter bij.