Tsjechische appeltaart

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de ingrediënten voor het deeg en maak er een soepel deeg van. Druk het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het uit tot 2 gelijke lappen van 3/4 cm dik. Leg 1 lap op de (beboterde) bakplaat en verwarm de oven voor op 160 graden Voor de vulling: Schil de goudreinetten en rasp ze. Vermeng ze met kaneel, krenten en de suiker en leg dit verdeeld over de lap deeg. Leg de tweede lap deeg erop en vouw de randjes dicht zodat het vulsel niet te zien is. Prik luchtgaatjes in het deeg met een breinaald. Bak de taart op 160 graden in 40 tot 60 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een breinaald of de taart gaar is. Bestrooi de taart met poedersuiker voordat je ze opdient.

Tsjechische appeltaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Tsjechische varkenslapjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool Op Tsjechische Wijze.
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tsjechische Kussentjes
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Tsjechische Goulash Oftewel Bierzuurkool
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept