- Roer er de creme fraiche, de mosterd, peterselie en wat zout en peper door.
- Pureer het mengsel in de foodprocessor of met de staafmixer en breng op smaak met wat zout en peper.
- Doe het citroensap in een pannetje, zet op laag vuur zonder te laten koken en los er de gelatine in op (dat kan ook in een paar tellen in de magnetron).
- Roer de opgeloste gelatine door de tonijnmousse en laat afgedekt minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
- Snijd de venkel in de lengte in repen en bewaar het frisse groen voor garnering.
- Blancheer de venkelrepen 2 minuten in kokend water met wat zout.
- Giet af en laat uitlekken.
- Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes los.
- Vang het uitlopende sap op.
- Schep het sinaasappelsap en de olijfolie door de venkel, bestrooi met wat zout en peper en laat intrekken.
- Verdeel de tonijnmousse met behulp van 2 ijslepels of een ijsschep over de borden.
- Garneer met de venkelsalade en de sinaasappelpartjes.
- Bestrooi desgewenst met de kappertjes en het fijngehakte venkelgroen."}}