Tonijn met citroenmelisse

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de tonijn schoon en verwijder de vetste delen. Schil het takje citroenmelisse en snij het in zo dun mogelijke schijfjes. Meng ze in een kom met de olie, het geplette lookteentje en de verkruimelde tijm. Leg de stukken tonijn op de schotel, draai ze om en doordrenk ze goed. Strooi er peper en zout over. Bedek de schotel met folie en stop hem minstens drie uur in de koelkast. Draai de tonijn verschillende keren om. Spoel de aubergine, de courgettes en de tomaten, en snij ze in stukken. Laat de tonijn uitlekken op keukenpapier. Strooi de schijfjes citroenmelisse op de barbecue, leg er de stukken tonijn op en verdeel alle groenteschijfjes. Bak de stukken tonijn drie minuten aan weerskanten, of langer als u de vis liever goed uitgebakken hebt. Verwijder de groenteschijfjes geleidelijk tijdens het bakken. Bestrooi de vis met 'fleur de sel' en ga er eens goed over met de pepermolen.

Tonijn met citroenmelisse is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Noedels met citroenkruid
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caïpirinha met citroenmelisse
10 min Snack
Bekijk recept
Tofu met rode peper in kokosbouillon
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met wonton van garnaal
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept