Was de ongeschilde aardappelen goed en dep ze droog met een schone theedoek of keukenpapier. Prik met een satéprikker enkele gaatjes rondom in de aardappelen. Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten. Leg de aardappelen op een stuk keukenpapier in de magnetron. Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden. Reken per aardappel op 3 minuten. Keer ze halverwege de tijd een keer om. Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Laat de tonijn uitlekken en meng er de zure room, de Italiaanse kruiden, peper en zout door. Snijd de aardappelen aan de bovenkant open en neem er wat kruim uit. Vul de aardappel met het tonijnmengsel. Laat de aardappelen in ca. 2 minuten in de magnetron goed heet worden. Verpak eventueel de aardappelen in aluminiumfolie en laat ze op de barbecue in ca. 8 minuten heet worden. per persoon : 290 Kcal