Met een fijne rasp de citroen raspen (de schil) en vervolgens de citroen uitpersen. De peterselie en de prei heel fijn hakken. Tonijnfilets met koud water afspoelen, droogdeppen en met (zee) zout besprenkelen aan beide kanten In de Koekenpan 2 eetlepels olijfolie en 50 gram roomboter heet laten worden om vervolgens 1 minuut de citroenrasp en de prei op hoog vuur te zetten. Doe er nu 3 eetlepels citroensap, 3 eetlepels peterselie en een half theelepeltje mosterd bij en zet het vuur laag. In een ruime koekenpan ook weer 2 eetlepels olijfolie en 50 gram boter verhitten. Tonijnfilets erin aan beide kanten ongeveer 2 minuten (niet te lang dat is zonde hij moet mooi rose blijven). Tonijn eruit sausje over de tonijn heen en klaar! Lekker met haricot-verts en aardappelpuree met een lepel olijfolie en een uitgeperst teentje knoflook er doorheen geroerd.
Tonijnbiefstuk met citroen-peterselie sausje is een recept van Jerryke's Cuisine