Tonijnbiefstuk met citroen-peterselie sausje

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Met een fijne rasp de citroen raspen (de schil) en vervolgens de citroen uitpersen. De peterselie en de prei heel fijn hakken. Tonijnfilets met koud water afspoelen, droogdeppen en met (zee) zout besprenkelen aan beide kanten In de Koekenpan 2 eetlepels olijfolie en 50 gram roomboter heet laten worden om vervolgens 1 minuut de citroenrasp en de prei op hoog vuur te zetten. Doe er nu 3 eetlepels citroensap, 3 eetlepels peterselie en een half theelepeltje mosterd bij en zet het vuur laag. In een ruime koekenpan ook weer 2 eetlepels olijfolie en 50 gram boter verhitten. Tonijnfilets erin aan beide kanten ongeveer 2 minuten (niet te lang dat is zonde hij moet mooi rose blijven). Tonijn eruit sausje over de tonijn heen en klaar! Lekker met haricot-verts en aardappelpuree met een lepel olijfolie en een uitgeperst teentje knoflook er doorheen geroerd.

Tonijnbiefstuk met citroen-peterselie sausje is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde garnalen met hun sausje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept

Tonijnbiefstuk
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sushisalade
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tonijn met pittige aardappelsalade
Bekijk recept
Sushi
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept