Varkenscassoulet uit de oven

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snijd de hamlappen in blokjes, pel de uien en snipper ze, pel de tomaten en snijd ze in grote stukken.
- Verhit de olie in een pan en bak de hamlappen en sauzijcen in een minuut of 5 bruin. Bestrooi het daarna met peper en zout. Haal het uit de pan.
- Doe vervolgens de uien, de geperste knoflook en de spekblokjes in de pan en bak dit even tot de uien glazig zijn. Voeg dan de tomaten, de witte bonen, de rode wijn, de tomatenpuree en de laurierblaadjes waarin je de kruidnagels hebt gestoken. Roer dit door elkaar en doe het in een ovenschaal.
- Zet de ovenschaal afgedekt in de oven en verhit het op 170 graden zo'n 45 minuten.
- Verkruimel de beschuit en strooi dit 10 minuten voor tijd over het gerecht, zodat er een mooi bruin korstje ontstaat.

Varkenscassoulet uit de oven is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept