Varkensgebraad met Chilisaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 uur vooraf het vlees inwrijven met thym, rozemarijn en 1/2 theelepel zwarte peper. In een pannetje 2 ajuinen en 3 a 4 sjalotten fijnsnipperen en blancheren. Hierop 1,5 theelepel curry, 3 soeplepels chilisaus, 1 theelepel worchestersaus, 2 eetlepels sweet sojasaus, 2 eetlepels tomatenpuree + het sap van de ananas. Indien U meer saus wil, alles verdubbelen (aan te raden). Het vlees intussen laten braden. Wanneer dit bijna klaar is (na ongeveer 1 uur), de saus uit het pannetje bij de braadjus voegen en nog even met het vlees laten sudderen. Het vlees in schijven snijden en tussen elke schijf vlees 1/2 schijf ananas leggen die vooraf in water is opgewarmd. Vlees en ananas warm houden terwijl U de saus verder afwerkt. Saus opwarmen en 1/4 liter slagroom bijvoegen zonder koken. Eventueel een glas cognac aan toevoegen. Daarna de saus over het vlees verdelen. Opdienen met rijst. Smakelijk !

Varkensgebraad met Chilisaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde garnalen met hun sausje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept

Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept