Varkensgebraad met gestoofd witloof

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor het varkensgebraad: Was de verse kruiden en wrijf ze samen met peper, zout, knoflook en olijfolie fijn in een vijzel. Meng er vervolgens de witte wijn onder zodat u een marinade bekomt. Met deze marinade bestrijkt u het varkensgebraad langs alle zijden. Omwentel daarna het gebraad met het gerookt spek. Het spek maakt u vast met wat keukengaren. Plaats het gebraad in een oven die u op 200°C hebt voorverwarmd en laat het gedurende 30 minuten braden. Verlaag de temperatuur van de oven tot 160°C en laat het gebraad nog 30 minuten verder braden. Voor de groentjes: Laat de boter goed heet worden in een pan en strooi daar de helft van de gerookte ham in. Doe ook het gewassen witloof in de pan en strooi er de rest van de gerookte ham overheen. Kruid met een beetje zout, peper en muskaatnoot en plaats het deksel op de pan. Laat het witloof gedurende ongeveer 20 minuten verder gaar worden op een laag vuurtje. Dien het witloof zeer warm op. Voor de saus: Fruit het spek samen met de gehakte peterselie, de tijm en de laurierblaadjes. Maak van de boter en de bloem een bruine roux en voeg er al roerend de vleesbouillon onder. Zo krijgt u een mooie gladde saus. Voeg het gefruite spek met de kruiden, maar zonder de laurierblaadjes, bij de saus. Laat het geheel nog 8 minuutjes zachtjes koken. Roer regelmatig om.

Varkensgebraad met gestoofd witloof is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept