Varkensgebraad met salieroomsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het gebraad in hazelnootkleurig gesmolten boter aanbakken. Kruiden met peper en zout. Vervolgens in een voorverwarmde oven van 200 graden plaatsen. Na 10 minuten de oven lager zetten tot zo'n 175 graden en nog een 15-tal minuten laten garen. Tijdens het braden het vlees regelmatig bedruipen. De ui fijnhakken en de gekookte ham in blokjes snijden. Wanneer het vlees gaar is, uit de oven halen, afdekken met aluminiumfolie en nog 10 minuten laten rusten alvorens het te versnijden. In het braadvocht de ui fruiten. De gekookte ham, witte wijn, room en ketchup toevoegen. Goed laten doorkoken. Onder voortdurend roeren het saliepoeder toevoegen, kruiden met peper en zout. De saus over het vlees verdelen. Opdienen met gebakken aardappelen en fijne boontjes of doperwtjes.

Varkensgebraad met salieroomsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mignonetten met pasta, courgette en salieroomsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met salieroomsaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendenborst Met Salieroomsaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendenbors Met Salieroomsaus En Tagliatelle
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept