Varkenshaas met kerrie en abrikozen

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het vlees oppervlakkig ontdooien. Snij het in sneden van

2.5 cm dik. Laat de abrikozen uitlekken en snij ze in reepjes. Hou er enkele apart voor de versiering. Week de rozijnen 2 u in de muskaat wijn. Verhit de boter in een brede pan. Bak het vlees gedurende 2 minuten aan elke kant goudbruin. Strijk de bovenkant in met mosterd. Zet het vuur lager en laat het vlees in 20 minuten gaar worden. Giet de muskaatwijn met de rozijnen in de pan en draai het vlees nog eens om. Kruid met peper en zout. Haal het vlees na een minuut uit de pan en zet het vuur hoger. Voeg 1.5 dl fond toe en laat even inkoken. Kruid met cayennepeper en flink wat kerrie. Voeg nog de room toe en de abrikozenschijfjes. Bind lichtjes met maizena express. Serveer de varkenshaas met de saus en geef er rijst of hertoginnenaardappeltjes bij en de overgebleven abrikozen.

Varkenshaas met kerrie en abrikozen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept