Daags tevoren: In zeef abrikozen afspoelen. In kom doen. Wijn erover schenken en ca 5 u laten weken. Abrikozen uit kom nemen en met keukenpapier droogdeppen. Weekvocht bewaren. Varkenshaasjes in lengte aan één kant ca 1,5 cm insnijden. Openvouwen en het vlees aan beide kanten inwrijven met pezo en kruidnagelpoeder. Op één opengesneden varkenshaasje abrikozen rangschikken. Ander varkenshaasje erop leggen. Op plank 3 plakjes rauwe ham leggen. Gevulde varkenshaas erop leggen. Ham om vlees leggen. Andere 3 plakjes ham op bovenkant van vlees leggen en erom wikkelen. Gevuld varkenshaasje strak aanbinden met rolladetouw. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. De dag zelf: Schaal voorverwarmen. In braadpan boter verhitten. Varkenshaas in ca 5 mn rondom bruinbakken. Met deksel schuin op pan in nog ca 15 mn rosé bakken. Af en toe keren. Vlees op plank leggen, en ca 3 mn laten rusten. Door braadvet abrikozenweekvocht roeren. Aanbaksels van bodem losroeren. Overdoen in juskom. Vlees in 8 plakken snijden. Op warme schaal rangschikken. Jus apart erbij geven. Tips: Let er op dat u zoete abrikozen gebruikt. Anders wordt de vulling nogal wrang van smaak. U kan dit controleren door een gedroogde vrucht te proeven.
Varkenshaasje gevuld met abrikozen is een recept van Jerryke's Cuisine