Varkenshaasje gevuld met abrikozen

4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Daags tevoren: In zeef abrikozen afspoelen. In kom doen. Wijn erover schenken en ca 5 u laten weken. Abrikozen uit kom nemen en met keukenpapier droogdeppen. Weekvocht bewaren. Varkenshaasjes in lengte aan één kant ca 1,5 cm insnijden. Openvouwen en het vlees aan beide kanten inwrijven met pezo en kruidnagelpoeder. Op één opengesneden varkenshaasje abrikozen rangschikken. Ander varkenshaasje erop leggen. Op plank 3 plakjes rauwe ham leggen. Gevulde varkenshaas erop leggen. Ham om vlees leggen. Andere 3 plakjes ham op bovenkant van vlees leggen en erom wikkelen. Gevuld varkenshaasje strak aanbinden met rolladetouw. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. De dag zelf: Schaal voorverwarmen. In braadpan boter verhitten. Varkenshaas in ca 5 mn rondom bruinbakken. Met deksel schuin op pan in nog ca 15 mn rosé bakken. Af en toe keren. Vlees op plank leggen, en ca 3 mn laten rusten. Door braadvet abrikozenweekvocht roeren. Aanbaksels van bodem losroeren. Overdoen in juskom. Vlees in 8 plakken snijden. Op warme schaal rangschikken. Jus apart erbij geven. Tips: Let er op dat u zoete abrikozen gebruikt. Anders wordt de vulling nogal wrang van smaak. U kan dit controleren door een gedroogde vrucht te proeven.

Varkenshaasje gevuld met abrikozen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept