Varkenshaasje in bladerdeeg met champignonroomsaus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Braad het vlees in de hete vetstof aan en kruid met peper, zout, rozemarijn, tijm en marjolein. Laat afkoelen.
- Bestrijk het vlees met de leverpastei en bestrooi met een mengsel van gehakte peterselie en sjalot.
- Rol het bladerdeeg uit.
- Verpak elk varkenshaasje in een lapje deeg. Leg ze in een met water omspoelde vuurvaste schaal met de deegnaad naar onderen.
- Klop de eierdooier los met de melk en bestrijk hiermee het deeg.
- Laat 15 tot 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200°C. - Bereid de saus: Pel het sjalotje en snipper het fijn. Reinig de champignons en snijd ze in schijfjes. Stoof het sjalotje en de champignons in de vetstof. Voeg al roerend de bloem toe en leng aan met de bouillon. Laat even doorkoken. Breng op smaak met citroensap, peper, zout en de room.
- Snijd het vlees in sneetjes en schik het op een bord. Lepel er wat saus over. Per portie vlees ( 300 g): 965 kcal, 69 g vet Per portie saus (110 g): 235 kcal, 19 g vet

Varkenshaasje in bladerdeeg met champignonroomsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met champignonroomsaus en broccoli
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburgers met champignonroomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzels met champignonroomsaus
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Champignonroomsaus
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept