Maal in een keukenrobot de pruimen met het gerookte spek fijn en voeg er 1 ei en 5 cl room aan toe Snij het varkenshaasje in de lengte tot de helft door en vul op met het pruimen/spekmengsel Vouw dicht en kruid met peper en zout Plaats het in een vuurvaste schaal en braad het ± 20 min in een voorverwarmde oven op 200°C Maal de speculoos tot een fijn poeder Haal het varkenshaasje uit de oven en laat 5 min rusten op keukenpapier Wentel het door de bloem dan in losgeklopt eiwit en tenslotte in het speculoospoeder Daarna nogmaals door het eiwit en het speculoospoeder Leg het varkenshaasje terug in de ingevette ovenschaal en braad nog eventjes tot de korst mooi bruin is (± 10 min) Meng ondertussen in een pan de hoppejenever met de 25 cl room Laat tot de helft inkoken, kruiden met peper en zout Snij het varkenshaasje in grove sneden Serveer op een bord en overgiet met de saus rode bietenpuree (gekookte rode bieten opwarmen, pureren, jenever toevoegen en kruiden) en aardappelkroketjes
Varkenshaasje met jasje van Lotus speculoos is een recept van Jerryke's Cuisine