Varkenshaasje met jasje van Lotus speculoos

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maal in een keukenrobot de pruimen met het gerookte spek fijn en voeg er 1 ei en 5 cl room aan toe Snij het varkenshaasje in de lengte tot de helft door en vul op met het pruimen/spekmengsel Vouw dicht en kruid met peper en zout Plaats het in een vuurvaste schaal en braad het ± 20 min in een voorverwarmde oven op 200°C Maal de speculoos tot een fijn poeder Haal het varkenshaasje uit de oven en laat 5 min rusten op keukenpapier Wentel het door de bloem dan in losgeklopt eiwit en tenslotte in het speculoospoeder Daarna nogmaals door het eiwit en het speculoospoeder Leg het varkenshaasje terug in de ingevette ovenschaal en braad nog eventjes tot de korst mooi bruin is (± 10 min) Meng ondertussen in een pan de hoppejenever met de 25 cl room Laat tot de helft inkoken, kruiden met peper en zout Snij het varkenshaasje in grove sneden Serveer op een bord en overgiet met de saus rode bietenpuree (gekookte rode bieten opwarmen, pureren, jenever toevoegen en kruiden) en aardappelkroketjes

Varkenshaasje met jasje van Lotus speculoos is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebak met speculoos en clementines
Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met muesli
15 min
Bekijk recept
Kleine crumbles van appelen-veenbessen met speculoos
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcompote met speculoos
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept