Varkenshaasje met kruidenkaas

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De varkenshaasjes rondom mooi laten bruinen in de boter, kruiden met wat peper. Wachten om zout bij te voegen want door de rauwe hesp kan de bereiding al zout genoeg zijn. De gebruinde haasjes uit de boter halen , wat laten afkoelen en doormidden snijden, maar niet volledig. Hiertussen een laag kruidenkaas leggen. De varkenshaasjes dichtsnoeren door er de gedroogde hesp rond te draaien. Eventueel dichtmaken met enkele tandenstokers.. Alles terug in de kom doen en nog een 20 tal minuutjes op een zacht vuurtje laten braden. Niet teveel omdraaien, een paar keer is genoeg zodat ook de hesp mooi gekleurd is. ( het vlees moet nog licht rosé zijn ) Het vlees uit de pan halen en warm houden. De saus opmaken, een stuk kruidenkaas bijvoegen ( afhankelijk van hoe sterk je de kaassmaak wenst) en de room.De afzonderlijk gestoofde champignons toevoegen. Eventueel nog een klein scheutje porto of cognac toevoegen en enkele drupppels worchestersaus. Het vlees in dikke plakken snijden en overgieten met wat saus. Opdienen met gewone aardappelen ( zorgen voor voldoende saus) of met kroketjes. Broccoli als groente is hierbij zeer lekker.

Varkenshaasje met kruidenkaas is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde tomaatjes met kruidenkaas en olijf
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Plaattaart met spinazie en ei
Bekijk recept
Tuinbonentaco's met kruidenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidenkaasmuffins met bosuitjes
15 min Snack
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept