De varkenshaasjes rondom mooi laten bruinen in de boter, kruiden met wat peper. Wachten om zout bij te voegen want door de rauwe hesp kan de bereiding al zout genoeg zijn. De gebruinde haasjes uit de boter halen , wat laten afkoelen en doormidden snijden, maar niet volledig. Hiertussen een laag kruidenkaas leggen. De varkenshaasjes dichtsnoeren door er de gedroogde hesp rond te draaien. Eventueel dichtmaken met enkele tandenstokers.. Alles terug in de kom doen en nog een 20 tal minuutjes op een zacht vuurtje laten braden. Niet teveel omdraaien, een paar keer is genoeg zodat ook de hesp mooi gekleurd is. ( het vlees moet nog licht rosé zijn ) Het vlees uit de pan halen en warm houden. De saus opmaken, een stuk kruidenkaas bijvoegen ( afhankelijk van hoe sterk je de kaassmaak wenst) en de room.De afzonderlijk gestoofde champignons toevoegen. Eventueel nog een klein scheutje porto of cognac toevoegen en enkele drupppels worchestersaus. Het vlees in dikke plakken snijden en overgieten met wat saus. Opdienen met gewone aardappelen ( zorgen voor voldoende saus) of met kroketjes. Broccoli als groente is hierbij zeer lekker.