Varkenshaasje met paddestoelensaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper. Verhit 50 g boter in de koekenpan en bak hierin de varkenshaas in ca. 5 minuten rondom bruin. Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 15 minuten op zacht vuur rosé bakken. Verhit ondertussen 25 g boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes ca. 1 minuut. Voeg de paddestoelen en het bouillonpoeder toe en bak deze ca. 3 minuten mee. Strooi bloem over de paddestoelen en laat dit 1 minuut op zacht vuur garen. Blus de paddestoelen af met witte wijn en roer tot er een gebonden saus ontstaat. Giet de room bij de saus en breng deze nog even aan de kook. Voeg peterselie toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel deze over 4 borden. Schep over elk bord een beetje saus en serveer de overige saus er apart bij. Tip: Lekker met knolselderij-aardappelpuree en spruitjes.

Varkenshaasje met paddestoelensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsvlees met paddestoelensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfstpasta met paddestoelen
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillons met paddestoelensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met paddestoelensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept