Laat de witte bonen 1 nacht in water weken. Pel de ui en hak hem fijn. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in grove stukken. Stoof de ui in een eetlepel vetstof en voeg er de geweekte witte bonen aan toe. Voeg de tomaten bij de bonen en bevochtig met de groentebouillon. Doe er de tomatenpuree, tijm en laurier bij en laat lichtjes koken tot de bonen gaar zijn en het geheel gebonden is tot een saus. Kruid het varkenshaasje met peper (en zout) en wikkel het in de ham en bak aan beide zijden bruin in de rest van de vetstof tot het gaar is. Serveer de plakjes varkensfilet met de witte bonen en tomatensaus. Versier met kervelplukjes. Tip: als u minder tijd heeft, kunt u ook witte bonen in blik gebruiken. Laat ze goed uitlekken. Voeg ze pas toe wanneer de tomatensaus bijna klaar is. 1 portie = 287 kcal
Varkenshaasje met tomaten en witte bonen is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)