Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de pruimen en de blokjes appel in een kom. Zet opzij. Maak met een lang en puntig mes een inkeping in de lengte van de varkenshaasjes. Spreid ze open en sla het vlees plat met bijvoorbeeld een deegrol. Peper en zout erbij. Verdeel het fruitmengsel over het vlees. Vouw de filets weer dicht zodat je 2 rollen krijgt. Leg de haasjes in een ovenschaal. Bestrijk met olijfolie. Voeg de wijn en de room toe. Peper en zout erbij. Bak 35 tot 40 minuten in de oven. Verpak het vlees daarna in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Giet het bakvocht in een steelpan. Laat het inkoken tot een stroopachtige saus ontstaat. Doe er de aalbessenjam bij. Roer goed. Breng verder op smaak indien nodig. Snij het vlees in dikke plakken en verdeel over de borden. Lepel er wat saus over. Lekker met Rode kool en gekookte of gebakken aardappelen.
Varkenshaasje met vulling van appels en gedroogde is een recept van Jerryke's Cuisine