Varkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op stand th 6 (180°C). Wrijf de varkenshaasjes rondom in met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een braadpan en braad het vlees, gedurende 2 tot 3 min aan alle kanten. Bestrooi met de verkruimelde tijm en de salie. Schik de varkenshaasjes op een bakplaat. Overgiet met de boter waarin het vlees werd gebraden, bestrooi met de gehakte sjalotten en laat nog 15 min in een hete oven braden. Maak de oesterzwammen schoon en fruit ze gedurende 5 min in de rest van de boter. Breng op smaak met peper en zout. Houd de gebraden varkenshaasjes warm. Giet het kookvocht door een fijne puntzeef en vang het vocht op in een kleine steelpan. Voeg hier de vleesbouillon en de wijn bij, en laat alles tot de helft inkoken. Kook de wortelen in gezouten kokend water en plet ze tot een fijn mengsel. Voeg er de room en de boter bij en breng op smaak met peper en zout. Verwarm op een zacht vuurtje. Breng eventueel nog verder op smaak en giet dit mengsel over de varkenshaasjes. Schik de oesterzwammen op de schotel en dien op met de wortelpuree. Serveer eventueel met gebakken aardappelen.

Varkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met frambozensaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde varkenshaas met BBQ-rub
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept